Novembre molt més que lila

Maria foto

Maria Plana

Novembre molt més que lila no és tan sols la descripció metafòrica d’una època; n’és una realitat. Fa una setmana que als Països Catalans hem visualitzat la necessitat, i l’hem plasmada, de coordinació feminista al territori. Les I Jornades feministes dels Països Catalans són el resultat de l’esforç de fa molt de temps, de persones i col·lectius, per tal de dibuixar i construir un país lliure de patriarcat, masclisme i capitalisme. I per tal d’assolir aquestes finalitats és imprescindible la definició del subjecte feminista en el nostre context. I així va ser. Som subjectes feministes, anticapitalistes i revolucionàries en un territori heterogeni, els Països Catalans, lloc des del qual lluitem per radicalitzar la nostra condició, històricament oprimida pel sistema.

I en el context de determinació d’aquestes ambicioses condicions, La Ruda, el col·lectiu feminista del Penedès recorda i celebra com, fa un any, es preconcebia, en el marc de les reorganitzacions de lluita al Baix Penedès. El salt quantitatiu i qualitatiu del Baix Penedès cap a la lluita per la unitat popular és una evidència de la creixent necessitat de defensa del territori realment i simbòlicament: partint de la nostra eina de comunicació, minoritzada, la llengua, continuant per la lluita de cada poble per la dignitat econòmica i social, el dret a l’habitatge i a l’autoorganització dels espais, la reivindicació antiracista i antixenòfoba de la comarca, així com l’estructuració de la lluita municipalista i el treball feminista per la conscienciació de territori. I si bé el Penedès caminem cap a una societat més dignament justa, és evident que reivindiquem les activitats, des de la perspectiva revolucionària, proposades de cara al 25 de novembre, el dia contra la violència de gènere.

Així, celebrem, celebro, que el Penedès es desperti cada dia del mes de novembre amb el color lila de fons, i amb tota una escala cromàtica que va passant de ser més transparent a ser cada cop més profundament opaca. I que es manté, per tal de no oblidar, per exemple, que cada dia és 25 de novembre.

Maria Plana Guasch, filòloga catalana entre l’Arboç i la Bisbal del Penedès. Membre de la plataforma Som Països Catalans.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress