Operació Sortida

josepasensio
Josep Asensio

Llegeixo impertèrrit les anàlisis dels cupòlegs que van sorgint arreu. Es tracta d’una ciència nova. Els lideratges, la composició dels diferents sectors es dibuixen amb precisió cartogràfica. Com a militant de base, observo els comentaris com qui llegeix l’horòscop. Els astres indiquen que la CUP es trencarà per dins. Pobra, penso. Obro el Facebook i trobo una discussió encesa. Traïdors! I si sóc un espia del CNI i no ho sé? Tot és possible al país del goril·la blanc i la verge negra. Un company de feina, arrimadista, prediu l’apocalipsi.

La política catalana com a fenomen esotèric. Tiro la brossa i al contenidor hi resa un missatge: “Urna del 9N”. El poble baix ens dediquem a barallar-nos pel destí d’un home que ningú sap què pensa. Isidre Fainé, mentrestant, acaricia un gatet. Els periodistes fan de mèdiums. Els ritmes parlamentaris van al compàs de les eleccions a les corts espanyoles. Si es tracta d’enviar Quico Homs a Madrid, d’acord. Ara de bo, què hi van a fer exactament? Deixar oberta una sortida, preparar la retirada.

Somni o realitat. En aquella pel·lícula, Inception, el protagonista fa rodar una baldufa per saber distingir un de l’altra. Si s’atura, es troba en el pla de la realitat. Si gira sense parar mai, és un somni. La baldufa és la constant que li permet mantenir el senderi. M’atreveixo a dir que la CUP actua de constant. Matemàtiques. Aïlla l’x de l’equació. A qui l’interessen unes noves eleccions? Busca la intersecció entre Mas-Colell i Miquel Iceta. Com un joc d’ombres, només veiem la projecció del moviment autèntic.

Ha de ser president l’home que va convertir un referèndum d’autodeterminació en una enquesta? La seva credibilitat i la del seu partit s’han de mesurar en funció d’allò que estiguin disposats a perdre. Se sap que allò més preuat per a un governant és el poder. Què fareu, em pregunta ma mare. Mantenir el senderi, estic a punt de respondre. Recordar que la desobediència no la dicta una querella de Manos Limpias. Suggerir que a les mans d’un sol home voluble, travessat per mil forces, la independència s’afebleix. Si l’home cau, caurem amb ell. Greu error. Lògica: pot un home ser president sense els vots necessaris?

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress