Oportunisme solidari de l’alcalde de Masquefa

silvia_rotger_1

Sílvia Rotger

Davant les meditades i desencertades declaracions del nostre alcalde i president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, demanant no col·laborar amb col·lectius populars d’ajuda a les persones refugiades i fer-ho de la mà de les institucions, mitjançant el Fons Català de Cooperació, volem manifestar tot el nostre recolzament i admiració a les persones que han fet possible la Furgoneta Solidària que va viatjar fins a Idomeni, voluntàries i organitzadores.

Després de massa dies veient la immobilitat institucional vers el bloqueig d’Europa a milers de persones, el que cal és acció popular, des de la base i des de la consciència.

Per alguns potser seria molt fàcil aprofitar-se i apropiar-se de la iniciativa, tot i que entre les persones voluntàries hi ha part de la militància de la CUP i això ens podria servir per enviar un missatge en clau partidista donant a entendre que “la CUP ha anat a Idomeni”, però NO, la CUP no ha anat a Idomeni. La CUP, com amb d’altres accions socials, dóna tot el suport i ajuda, però qui ha anat a Idomeni ha estat tot un poble. Aportant roba, classificant-la, aportant ajuda econòmica o simplement reforç fent positiu. Caldria entendre que una guerra no entén de colors, ni de vots, ni de cadires. Caldria entendre-ho el més aviat possible. Com abans entenem això, abans podrem passar a l’acció.

Celebrem també l’aportació econòmica de l’Ajuntament, però tenim clar que la necessitat és tan gran als camps inhumans de refugiats, que s’han de gestionar els recursos amb molta cura, al costat de les persones voluntàries que fa dies que acompanyen a les refugiades des de la sortida del sol cada dia.

Per tant, la CUP de Masquefa entén que el que necessitem és passar a l’acció. Enviar a la paperera de la història l’individualisme que tant es practica a l’Ajuntament, enterrar el banalisme i les ànsies de poder que es respira als passadissos i que s’exerceix fent ús dels recursos públics.

Sílvia Roger, regidora de la CUP de Masquefa

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress