Perdre els papers

XP_roger
Roger Caballero-Folch

Un cop la societat se n’ha adonat que els culpables de la crisi econòmica no són els immigrants i que la demagògia no pot ser el camí per a solucionar els problemes econòmics i socials dels municipis, sembla que certs personatges de segona fila de partits sorgits de l’oportunisme s’estan posant molt nerviosos. Sobretot aquells qui tenen en el partit un micròfon obert per opinar des de les administracions amb una facilitat sorprenent si tenim en compte que aquests partits es basen amb un lideratge ferm i totalitari a nivell local.

També sorprèn la contundència de les declaracions que realitzen molts ex-seguidors una vegada fugen de l’òrbita del líder en qüestió. La quantitat és prou elevada per pensar que passa alguna cosa internament. Per tant, la conclusió seria que el seguiment a personatges que es caracteritzen pel narcisisme i l’afany de protagonisme, i que són líders de partits xenòfobs, estan perdent adeptes. A més, els seus seguidors que encara no pleguen tampoc donen la talla. Ni amb cultura democràtica ni, sovint, amb declaracions poc afortunades que ratllen la mala educació i la difamació. En fi, que cada cop que perden els papers, la ràbia i les reaccions pobres de contingut i sense contrastar són totalment impulsives i amb una bel·ligerància verbal que només s’entén per la manca d’arguments i la poca predisposició a solucionar els problemes reals de les persones.

És un fenomen que continua essent preocupant i cal treballar des de la societat civil perquè s’acabi d’una vegada, tant al Vendrell com a la resta de municipis on s’ha donat. Si bé és cert que una legitimitat en vots dóna veu en un ple, el Vendrell no es pot permetre uns representants que no estan a l’alçada del que la societat es mereix. Cal implicació de la gent als partits per tenir unes futures llistes amb capacitat i cohesió a totes les formacions que s’hi presentin. Només així tindrem un municipi millor, on la convivència i la tolerància han de ser la base d’un futur esperançador.

Roger Caballero-Folch. Estudiant PhD. El Vendrell

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress