Quan el problema és el PSC

Tomàs Carandell

Tomàs Carandell

Podríem repetir els arguments que van portar al nostre grup municipal a votar no a la proposta de pressupost del govern municipal de Sant Pere de Ribes com a resposta al lamentable article que el PSC de Sant Pere de Ribes va publicar als mitjans uns dies enrere. Explicar les nostres prioritats i propostes com vàrem fer en el ple municipal o en les múltiples reunions i trobades que tant amb el govern municipal com amb els diferents grups de l’oposició hem tingut els darrers mesos.

Tindrem moltes oportunitats de fer-ho i ho farem, però en aquesta ocasió aprofitarem aquestes línies per respondre directament a algunes de les mentides, falsedats, tergiversacions i manipulacions malintencionades que afirma el PSC de Sant Pere de Ribes.

Deixant de banda el to paternalista i alliçonador al que ens té acostumats/des el govern, i especialment l’alcaldessa, el PSC torna a demostrar que només està disposat a escoltar aquelles propostes i posicionaments que li permetin viure instal·lats en la comoditat i l’immobilisme. En un article prou extens han estat incapaços de citar un sol exemple de proposta continguda en el Pressupost encaminada a donar compliment als suposats eixos que proposen, no per una qüestió d’espai o de capacitat d’escriptura, sinó simplement perquè en el pressupost no hi son. Res de polítiques encaminades a combatre l’atur i a reactivar econòmicament i socialment el municipi. Res de política d’habitatge i d’abordatge amb voluntat de transformació de l’emergència social. Res de polítiques energètiques sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Cap voluntat en conservació i millora del Patrimoni Municipal. Cap voluntat en inversió i recepció de les urbanitzacions. Cap proposta innovadora, engrescadora o il·lusionant. I més del de sempre del PSC: clientelisme, conformisme i publicitat.

El grup municipal d’Um9-Cup hem anat a totes les reunions i trobades amb el govern per fer propostes basades en el programa de govern amb el que ens vàrem presentar a les eleccions i en defensa d’un Model de municipi pel qual sempre hem treballat. Però governar per transformar implica necessàriament assumir riscos. I aquest es el gran error del govern del PSC, obviar qualsevol proposta, iniciativa o acció que requerís de debat públic i polític i l’exigència de negociar.

Ja sabíem que no tenen projecte, ni principis ni empenta per governar. Garraf Promocions i la política d’habitatge en son un exemple clar. Sabíem que eren capaços de qualsevol cosa per una bona foto i un bon titular. El parking dels Camils, la Casa de la Vila o el mercat de la Sínia ens son bona mostra. Ara també sabem que no entenen la ironia. I que seguiran atiant el foc de l’enfrontament entre nuclis del municipi si això ha de donar redits electorals. Que difamaran i mentiran tan com calgui per tapar les seves vergonyes i les dels seus governs.

Però ho tenen cru si pretenen callar-nos amb aquesta mena d’articles. El projecte d’Um9-Cup ve de lluny i vol anar més lluny encara. I no ens estarem de dir al govern municipal del PSC que fa política clientelar i corrupte, quan la faci. Que no tenen projecte ni model de municipi, quan així ho mostri la seva proposta de pressupost. Que l’alcaldessa pensa més en els interessos personals i de partit que en els del municipi, quan així ho demostri. Que l’acció política d’aquest govern té molt de foto i de forma i molt poc de fons, quan s’evidencia cada dia. I als diversos exemples de tot plegat ens remetrem en cada ocasió.

I si això molesta i emprenya a l’alcaldessa i als seus regidors, enlloc de fer-los reflexionar perquè modifiquin la seva acció política i les seves formes, es el seu problema. Perquè en el nostre municipi els problemes no venen ni han vingut ni de Roquetes, ni de Ribes ni de cap dels altres nuclis de població. A Sant Pere de Ribes fa masses anys que els problemes tenen un origen i un denominador comú: el PSC.

Seguim i seguirem.

Tomàs Carandell, regidor d’Um9-CUP a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes

 

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress