Què li passa al Louie Vega?

Guifre Artal

Guifré Artal

Del premi d’arquitectura FAD de la opinió del 1989 aviat no en quedarà res. I res vol dir res.

Cada dia hi ha un equip de treballadors, i dic treballadors perquè fan jornades de 8 hores, que l’estan, literalment, desmantellant.
Si ja fa mesos n’havien tret tot allò que es podia vendre a bon preu, ara n’estan espoliant fins a l’última ferralla. Al final no quedaran ni les columnes. Al final tot allò que el feia considerar patrimoni per criteris arquitectònics desapareixerà. N’és potser, aquest, l’objectiu? És potser per això que l’Ajuntament no exerceix les seves funcions de garant protector del patrimoni municipal?

El Louie Vega per a tots els calafellencs de més de 25 anys va ser la primera gran discoteca, la primera trobada amb la nit, una plaça de socialització, coneixences i fins i tot amors. Encara que també baralles, però en fi un primer contacte amb la realitat social del municipi. Per tant també per criteris sentimentals és patrimoni.

Si el Louie Vega deixa de ser patrimoni perdrem un actiu important al municipi. No només perquè si passés a mans municipals podria esdevenir un equipament sinó perquè juntament amb els terrenys que hi ha fins al centre comercial, que són municipals es podria crear una nova centralitat de serveis.

Fa dues setmanes l’Ajuntament hi va anar a col·locar tanques de ferro i evidentment el dia següent ja les havien tret i havia seguit l’espoliació.

Als propietaris de qualsevol element patrimonial se’ls ha d’exigir manteniment, a l’Ajuntament que el garanteixi o faciliti, però també que el vigili i si un regidor hi veu gent amb malls i radials, no es faci el boig i immediatament avisi a la Policia per a què en prengui acta i se n’iniciïn diligències com a mínim per saber què hi està passant.

Guifré Artal Febrer. CUP Calafell

5 total comments on this postSubmit yours
  1. El Louie Vega patrimoni?? Home, una cosa no és voler que en uns terrenys no s’hi edifiqui o que no se’n faci un mal ús, que és molt normal, però declarar patrimoni a aquell estrèpid em sembla demencial. I dieu que ja ho era? Pffff… Patrimoni han de ser les coses belles, centrals, no les coses sentimentals per un grupet. Entre altres coses perquè aquesta gent que avui ho recorden, d’aquí quatre dies estaran traspassats i n’hi haurà uns altres que aquella andròmina no els farà ni fu ni fa. Que la vida és curta i la ciutat encara ha de durar, espero, alguns centenars o milers d’anys!

    • Com dic a l’article té un premi Fad d’arquitectura, està al Catàleg de Patrimoni inclòs al Poum i seria un equipament o museu molt interessant al vostat de la Ciutadella ibèrica

  2. Està dins el Catàleg de Patrimoni inclòs al Poum de Calafell. Podria ser un bon equipament o museu al costat de la Ciutadella Ibèrica.

  3. Com deia té un premi Fad d’arquitectura

  4. Jo també vaig anar-hi, quan encara no vivia a Calafell, i es una construcció emblemàtica, i podría ser un magnífic equipament municipal. No sabía que estaba en aquest estat d’ababonament.

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress