Ramon Xena: “ERC va cedir a les pressions de Caixa Penedès a canvi de crèdit”

VILAFRANCA DEL PENEDÈS | REDACCIÓ.

Ramon Xena, regidor durant 20 anys per ERC a Vilafranca del Penedès, ha denunciat en una entrevista a Penedès TV les pressions que va rebre del seu propi partit, de Caixa Penedès i de les “famílies de sempre” de la ciutat en els darrers anys de la seva vida política.

En concret, l’exregidor acusa els republicans de cedir a les pressions de Caixa Penedès a canvi d’un crèdit per la campanya electoral del 2007 i d’una hipoteca per la seu nacional al carrer Calàbria, a Barcelona. I assegura que aquestes pressions per part de les famílies “de tota la vida” li van costar el càrrec de regidor.

Xena durant l’entrevista explica algunes qüestions que mai havia fet públiques, perquè considera que no s’ha d’amagar de res i que vol dir-ho. I afegeix que si algú es vol querellar pel que diu, que pot anar als jutjats.

Aquestes acusacions les va fer en una entrevista que li van fer a Penedès TV en motiu de la programació especial que estan fent per celebrar 20 anys de consell comarcal, ja que Xena havia estat president d’aquest organisme durant dos anys.

De moment, aquesta entrevista encara no l’han passat i no tenen previst fer-ho fins al juliol. Però qui la vulgui veure sencera ja ho pot fer al Facebook del mateix Ramon Xena.

Vetat per Caixa Penedès com a cap de llista d’ERC

Ramon Xena, a l’entrevista, assegura que la pressions de l’entitat financera van comportar que deixés de ser regidor: “Caixa Penedès fins i tot va exigir que el senyor Ramon Xena no podia anar ni de número 1, ni de 2, ni de 3 per ERC [a les eleccions municipals]. A canvi d’això, [el partit] va rebre els crèdits de les campanyes de 2007 i l’hipoteca de la seu central del carrer Calàbria el 2006”. I conclou: “Com que no m’he d’amagar de res, aquí ho deixo”.

“Les mateixes famílies han manipulat i han fet el que ha convingut”

A l’entrevista, Xena recorda que el 2005 li tocava estar a la cúpula de Caixa Penedès, ja que era president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, però que en el moment que havia d’accedir a aquesta responsabilitat va fer una roda de premsa a l’Escorxador negant-se a entrar-hi. I va denunciar que “Caixa Penedès era la segona caixa en aquells moments que donava menys a obra social, i que tot el que donava ho destinava a l’Opus Dei (Camp Joliu, etc)”.

En aquell moment el que “negociava” per part de Caixa Penedès era “Joan Raventós Pujol, expresident del consell comarcal per CiU i exdiputat del Parlament de Catalunya: “Era el que negociava, no ens ha d’estrenyar que estigui encara a la fundació Pinae, que prové de Caixa Penedès”.

A més, va denunciar que no podia ser que destinessin “tots els seus esforços en pisos, cases i tot el desgavell que hi ha hagut després”. Però aquell 2005 no es va quedar aquí: “Vaig que dir que tota la gent que hi havia [a la cúpula de Caixa Penedès] venia de famílies concretes i famílies de passats grisos de Vilafranca”. I afegeix: “Això ho continuo dient, en aquests moments encara l’alcade de Vilafranca (ara o potser  fa mig any) es reuneix amb un expresident de Caixa Penedès per temes culturals. És patètic que quan has de moure alguna cosa hagis d’anar a espetegar a les mateixes famílies. Aquest Penedès, pel territori i riquesa que té, no necessita d’aquestes famílies, no necessitem ningú de tota aquesta gent que no ens aprota res, només ens ha aportat incultura”. I lamenta que “les mateixes famílies han manipulat i han fet el que ha convingut”.

I es pregunta sobre la gent d’aquestes famílies a la direcció de l’entitat financera: “Si van estar a la cúpula de Caixa Penedès tants anys, no sabien llegir les actes? No se’n van enterar de tot el que deia a les actes?”

“Van fer saltar l’arquitecte municipal”

A l’entrevista també revela més coses que mai havia dit: “Tenia una ordre d’enderroc de Caixa Penedès, de part de l’edifici de la rambla, per volumetria excedida, però no sé què va passar i al final per aquest tema van fer saltar l’arquitecte municipal; ho van vestir [com si for per un altre motiu], però va ser per això que va saltar”.

I encara explica més males pràctiques: “Una vegada em van trucar de la seu central d’ERC dient-me que votés una cosa. Però em van dir: ‘No diguis res’. Doncs quan vaig agafar la paraula al ple, vaig dir qe votava a favor d’aquella cosa, però no per les pressions que havia tingut del partit ni de Caixa Penedès”.

Requalificació de terrenys per afavorir Caixa Penedès

Xena també explica que quan va plegar, l’Ajuntament va fer una requalificació de terrenys a l’entrada de l’Avinguda de Tarragona que hauria afavorit Caixa Penedès: “Aquella operació va suposar una rebaixa [per Caixa Penedès d’un import que ens hauria servit per cobrir] els serveis socials durant un any, i ara resulta que allò és de Caixa Murcia”.

1 comentari en aquesta notíciaSubmit yours
  1. D’acord, però hagués estat bé que ho digués al seu dia al jutjat…

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress