Regidors i militants de les CUP del Penedès a la presentació de la campanya “Sense por”

Roda de premsa a Barcelona de presentació de la campanya de la CUP "Sense por"

Roda de premsa a Barcelona de presentació de la campanya de la CUP “Sense por”

PENEDÈS | REDACCIÓ.

Al Penedès, diversos municipis han rebut requeriments de l’Audiència Nacional espanyola per haver aprovat una moció de suport a la Declaració de Ruptura: Igualada (cas arxivat), Riudebitlles, Masquefa i Sitges, i a Capellades i Sant Martí Sarroca els Mossos d’Esquadra els han informat que els l’han de portar.

Una quarantena de regidors i militants de les CUP de les comarques penedesenques (Anoia, Alt i Baix Penedès i Garraf) han participat a la presentació a Barcelona de la campanya nacional de la CUP “Sense por”, en defensa dels càrrecs electes perseguits judicialment per defensar la declaració de ruptura aprovada pel Parlament de Catalunya, siguin de la formació que siguin, i promoure la desobediència davant l’Estat Espanyol.

La roda de premsa es va fer al Fossar de les Moreres i hi van anunciar que la CUP convoca una manifestació el 7 de maig per reivindicar que sense desobediència no hi ha independència i donar suport a les persones represaliades.

A l’acte hi van parlar el diputat de la CUP Lluc Salellas i l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, també de la CUP. Venturós estava citada dimarts a declarar per no despenjar l’estelada de l’ajuntament en períodes electorals, una cita a la que no es va presentar “per coherència amb el discurs de la CUP”. A més, també hi van intervenir l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, que no ha entregat la informació del ple on es va donar suport a la moció del 9-N, i el regidor de Vic, Joan Coma, el qual va cridar a la desobediència en un ple municipal en què defensava la moció de suport a la declaració del 9N.

Municipis penedesencs ham rebut el requeriment de l’Audiència Nacional

Des de la CUP expliquen que una trentena d’ajuntaments governats per la CUP o en els que la CUP ha donat suport a la moció del 9N han estat requerits per l’Audiència Nacional (AN) en el marc d’una campanya de persecució que podria afectar fins a 280 municipis catalans que han aprovat a hores d’ara la moció de suport a la declaració del Parlament del passat 9 de novembre.

Xarxa Penedès té constància que a la vegueria el primer municipi que va rebre el requeriment de l’AN va ser Igualada, però el mateix tribunal va arxivar el cas el passat mes de febrer. A banda, també l’han rebuda a Riudebitlles, Masquefa i Sitges. Pel que fa a Capellades i Sant Martí Sarroca, els Mossos d’Esquadra els han notificat que els han de portar el requeriment en nom de l’Audiència Nacional, tot i que encara no els l’han donat.

Recordem que la Declaració de Ruptura “donava inici al procés de creació de la República Catalana i a la desconnexió respecte l’Estat espanyol, anunciant la seva no supeditació al Tribunal Constitucional espanyol i l’obediència exclusiva a les institucions dipositàries de la sobirania catalana”.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress