Reinventem Pinnae

Mònica Hill

Mònica Hill

Fa uns dies ERC de Vilafranca va fer pública la proposta de convertir la Fundació Pinnae en una cooperativa de crèdit. Segur que aquesta iniciativa va sorprendre a més d’un, però des d’ERC considerem que el territori té una mancança greu pel que fa a l’impuls de l’economia de proximitat, a la nova inversió i al suport del teixit productiu de la comarca.

Des de la desaparició de Caixa Penedès, el territori està mancat d’una estructura que doni suport a l’estalvi i al teixit productiu. La crisi no ha acabat i no ens podem quedar de mans creuades esperant que el sistema solucioni per ell mateix la situació actual. Cal reinventar i generar noves fórmules de suport a l’economia local. Convertir Pinnae en una cooperativa de crèdit, és una d’aquestes possibles fórmules.

Crearíem un nou instrument inversor al suport de les petites i mitjanes empreses i dels autònoms, aprofitant el capital social actual de la Fundació, les accions del banc BMN i el patrimoni immobiliari existent, dotant-lo de més recursos públics i privats, i garantint un sistema de funcionament democràtic i transparent.

Una estructura d’estat del Penedès, on una part dels beneficis fossin revertits a la societat, evitant engruixir els beneficis de la banca privada. Una cooperativa de crèdit al servei del territori, més propera a allò públic que al benefici privat, que aconseguís el capital necessari a través de noves fórmules financeres com la Banca Ètica i Solidària (com Tríodos, el Coop 57 o la Caixa d’Enginyers) i la banca pública catalana.

Una cooperativa que podria tenir un Fons Econòmic de Suport a l’Autoocupació, que impulsés els microcrèdits per a la creació i desenvolupament de microempreses al territori, que fomentés noves cooperatives, i que donés suport als projectes innovadors, assegurant de que els emprenedors no quedin fora del sistema financer.

Ho podem fer realitat a través de Pinnae, o de qui sigui.

És imprescindible però que actuem, que siguem proactius, que ens reinventem al territori per avançar cap a una economia més social, més innovadora i més productiva. Perquè és possible.

Mònica Hill, portaveu ERC Vilafranca

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress