Reivindiquen justícia per Yassir a vuit mesos de la seva mort

EL VENDRELL | REDACCIÓ.

“Justícia per Yassir”. Amb aquesta consigna, desenes de persones van recórrer el centre del Vendrell aquest dissabte 29 de març per reclamar que s’aclareixi la mort de Yassir el Younoussi, vendrellenc mort el passat 31 de juliol a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del Vendrell en unes circumstàncies que no s’han aclarit. La manifestació era contra l’oblit, la impunitat policial i la repressió que pateix bona part de la població del Vendrell, especialment la d’origen marroquí. La convocava el Grup de Suport Justícia x Yassir.

Els manifestants es van concentrar davant l’ajuntament, a la plaça Vella, i es van mobilitzar pels carrers del centre fins la comissaria on va morir Yassir. Durant el recorregut, van rebatejar simbòlicament un carrer de la població amb el nom del jove mort fa avui exactament vuit mesos. Dues camionetes dels antidisturbis dels Mossos d’Esquadra van seguir de prop la marxa.

Al manifest que van llegir reivindica la necessitat de recordar i de reclamar justícia: “No oblidem que la jutgessa està descartant proves importants. No oblidem que el vídeo va tardar en arribar i que estava retallat. No oblidem que no volen analitzar la droga que va aparèixer misteriosament al costat del cos de Yassir tot i que sabien que això aclariria com i qui va entrar-hi la droga. No oblidem que els imputats van registrar Yassir abans de tancar-lo que van declarar que no van veure droga quan van entrar a contenir a Yassir. No oblidem que no volen estudiar les càmeres de la cel·la on va morir Yassir. No oblidem que no ens deixen saber qui va fer les fotos del cos de Yassir, ni tampoc ens deixen conèixer l’interrogatori als Mossos que el van portar a l’hospital. I no oblidem la resta de proves que es van deixant pel camí. Qui sap per quin motiu… que cadascú tregui les seves conclusions”. I conclouen: “Mai oblidarem que sis agents el van contenir durant 38 minuts, sobre d’ell i immobilitzat”.

 

Concentració al principi de la manifestació

Concentració al principi de la manifestació

Capçalera de la manifestació demanant justícia per Yassir

Capçalera de la manifestació demanant justícia per Yassir

Posen simbòlicament el nom de Yassir a un carrer del Vendrell

Manifestació dissabte 29 de març per Yassir al Vendrell

Manifestació dissabte 29 de març per Yassir al Vendrell

La manifestació arriba davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra on va morir Yassir

La manifestació arriba davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra on va morir Yassir

Camionetes dels antidisturbis dels Mossos d'Esquadra van seguir de prop la manifestació

Camionetes dels antidisturbis dels Mossos d’Esquadra van seguir de prop la manifestació

 

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress