Sant Jordi és de totes i tots!

Foto_Gemma_Altarriba_vert
Gemma Altarriba

S’acosta Sant Jordi, i un any més al Vendrell arriba amb la mateixa polèmica de sempre, la que portem arrossegant des de fa 7 anys. Per posar-nos en situació, explicaré l’inici dels fets. L’any 2007 hi va haver eleccions municipals, i molts dels partits polítics tradicionals aprofitaren la festivitat de Sant Jordi per a fer precampanya electoral a la vila del Vendrell. I no se’ls va acudir altra cosa que posar-se, en una diada com aquesta, a regalar roses i plantes a tothom que passava pel carrer. Com era d’esperar, és clar, el sector de la venda de la flor del nostre municipi es va enfadar, i amb raó! Ja que tots els botiguers van veure com perdien diners amb la competència completament deslleial que estaven duent a terme aquests partits polítics, amb la finalitat de gratar quatre vots més. És a partir d’aquests fets, i a causa de les queixes de les floristeries, que l’Ajuntament del Vendrell, per tal de satisfer als floristes i no patir les seves pressions, va decidir que a partir de l’any següent cap entitat podria posar paradeta amb venda de roses per Sant Jordi.

És a dir, per culpa de la mala actuació d’alguns partits polítics del nostre poble, es prohibia a les entitats posar paradetes amb venda de roses. Els causants de la situació feien pagar a la població els seus errors, a base de prohibicions. I això ha estat així durant 7 anys.

Totes les entitats han hagut de patir repercussions i prohibicions a l’hora de posar paradetes per la diada de Sant Jordi. I no tan sols això, sinó que aquest any s’han rebut fins i tot amenaces per part de l’Ajuntament, en les que aquest amenaçava a les entitats amb sancions econòmiques si aquestes posaven paradetes amb venda de roses.

La diada de Sant Jordi és una festivitat en la qual es reivindica la cultura catalana, i en la que és tradició que els carrers estiguin plens de paradetes amb roses i llibres, entre altres productes, i s’omplin de gent passejant i gaudint d’aquest dia. La diada de Sant Jordi és una festivitat del poble i per al poble, en la que no hi ha res més bonic que la participació de totes aquelles entitats i organitzacions de cada municipi, on es visualitza el teixit associatiu de la vila, poble o ciutat.

També m’agradaria fer referència al fet que les entitats del Vendrell que posen paradetes per Sant Jordi compren les roses als establiments del poble, per tant intervenen en el fet que les floristeries tinguin una venta segura d’una gran quantitat de roses. És més, no s’ha trobat a cap floristeria que estigui en contra que les diferents entitats i organitzacions omplin els carrers amb paradetes, sempre i quan les roses es comprin als establiments del poble.

No hem de permetre que les entitats i organitzacions del nostre poble hagin de pagar per la mala actuació d’alguns partits polítics. Aquests són els culpables principals de la situació i és penós que ara vulguin fer pagar els seus errors a les entitats del poble.

La diada de Sant Jordi és una festivitat de totes i tots, del poble, i les entitats i organitzacions del Vendrell han de seguir posant paradetes amb venda de roses de la mateixa forma que ho porten fent des de fa anys.

Gemma Altarriba. Vendrellenca nascuda fa 23 anys. Estudiant d’infermeria. Militant de la CUP del Vendrell, del col·lectiu “La Trinxera” i de “La Ruda” (col·lectiu feminista del Penedès). 

1 comentari en aquesta notíciaSubmit yours
  1. Trobo molt sexista la figura de Sant Jordi, a totes nosaltres/a tots nosaltres les profesores/els professors ens han educat amb la figura del cavaller, però jo estic segura/segur que en realitat va esser una dona.

    Per tant com a progre, comunista, y feminista (que no busca la igualtat si no la superioritat) reclamo la desaparició de Sant Jordi en benefici de Santa Jordina, que desafiant els estaments masclistes de l’època va portar el drac a judici i el va fer fora de la cova, i va convertir-la en un refugi per a persones pobres. bueno no, només dones.

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress