Seguim defensant l’avortament lliure i gratuït

Gemma Altarriba

Gemma Altarriba

De nou el Govern del PP torna a treure sobre la taula una reforma de la llei de l’avortament. Un cop més tornem a veure com l’avortament es converteix en un debat legal, tot i tractar-se d’una qüestió personal sobre el propi cos de la dona, la qual és la única amb dret a decidir sobre ell.

M’he hagut de tornar a posar les mans al cap quan he vist, a diferents mitjans de comunicació, que l’actual Govern del PP ha iniciat una nova reforma molt limitada i ràpida sobre l’avortament. En aquesta, l’executiu ha posat en marxa el canvi d’un article referent al permís dels pares per a les dones d’ entre 16 i 18 anys, per a fer obligatori el consentiment dels progenitors en aquests casos.

Després de la retirada de la reforma de la llei de l’avortament (proposada pel Govern del PP l’any passat) i de la dimissió de l’ex – ministre de justícia, Alberto Ruiz – Gallardón, el Govern dels populars ha decidit mantenir en vigor l’actual llei de terminis (votada l’any 2010) però afegint-hi aquest canvi que afecta a les noies menors, d’ entre 16 i 18 anys.

Amb aquesta reforma les menors necessitaran els consentiment dels pares per a poder dur a terme un avortament, i una vegada més se’ls està vetant el dret a decidir sobre elles mateixes, que no són considerades adultes i estaran subjectes a les decisions dels pares i metges.

Una vegada més no entenen que qui ha de decidir ha de ser la dona, i que l’avortament és un tema que no hauria de constar en cap codi penal i del qual no se n’hauria de discutir res ja que és una decisió purament en mans de la dona. No entenc que aquest hagi de ser un tema de debat constant, en el que sempre es tracta a la dona com a ésser dèbil i incapaç de prendre les seves pròpies decisions

Tots aquests intents de reformes vers l’avortament no fan altre cosa que reforçar el paper de dona – víctima, tractant-la com a ésser incapaç de prendre les seves pròpies decisions i a més a més criminalitzant-la. I no oblidem, a més, que aquests intents de controlar l’avortament no deixen de formar part d’una de les moltes formes d’opressió del patriarcat, recolzat per aquest sistema capitalista que ens oprimeix, menysprea i maltracta constantment.

Estem fartes que l’avortament sigui un tema de debat constant, quan és una opció que cada dona ha de ser lliure de prendre, sense haver de consultar a ningú, fartes de que se’ns vegi com una víctima i que se’ns tregui el poder de decisió. No som éssers dèbils incapaços de prendre les nostre pròpies decisions.

No farem ni un pas enrere després de les petites victòries aconseguides durant 30 anys de lluites històriques en matèria d’avortament. Som éssers lliures que volem decidir sobre el nostre propi cos, i no deixarem de lluitar. Parir és un dret, no una imposició!

Gemma Altarriba. Vendrellenca nascuda fa 23 anys. Estudiant d’infermeria. Militant de la CUP del Vendrell, del col·lectiu “La Trinxera” i de “La Ruda” (col·lectiu feminista del Penedès)

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress