Setmana Santa i Periscope

Daniel Garcia Peris_
Daniel Garcia Peris

Des del 2009 col·laboro amb el Cos de Portants del Sant Crist de Gelida per tal de mantenir la tradició de la processó del Divendres Sant recuperada fa 10 anys. Per aquesta Setmana Santa vaig anar com sempre als assaigs previs fins que em vaig assabentar que el Bisbat de Sant Feliu havia reclamat la titularitat de la propietat de l’església i el cementiri del Castell de Gelida. Fins ara tothom tenia entès que era propietat municipal ja que tot el recinte del Castell el va comprar l’Ajuntament de Gelida l’any 1968. A més a més la seva recuperació, especialment de l’edifici de l’església, el qual és el que té més valor patrimonial, es va fer amb ajudes públiques i amb la dedicació dels Amics del Castell de Gelida durant els 50 anys de l’associació. Com que el Cadastre li ha reconegut la titularitat al Bisbat, a l’espera de les accions que espero faci l’Ajuntament, he decidit de no seguir col·laborant activament amb l’Església tal com representava fer de portant, fins que no es resolgui definitivament la situació. No es pot permetre que perdem la propietat d’un espai patrimonial tant rellevant que merescudament pertany a tots els gelidencs.

Com que considerava que el tema era molt important perquè ho coneguessin tots els veïns de Gelida ho vaig preguntar al Ple de l’Ajuntament del 15 de març. L’Alcalde va dir que quan ho considerés convenient ho farien públic… I aquest és el gran problema, la falta de comunicació del consistori, si no és per posar-se medalles, ignorant qualsevol debat i participació. Per superar aquesta idea abans de començar el Ple vaig dir a la resta de regidors que provaria de retransmetre’l amb Periscope des del meu mòbil. Encara que a la cartellera municipal diu que es retransmeten els plens per la televisió per cable ja fa uns anys que Gelida TV no ho fa. Vaig avisar per una qüestió de cortesia, no és necessari ja que els plens són públics –els retransmet Ràdio Gelida– i vaig pensar que amb una aplicació de moda com aquesta ajudaríem a crear-ne més interès. Doncs bé, el voler ser transparent i comentar-ho prèviament va servir per criticar des del govern el perquè no s’havia comentat i acordat abans… Per no crear conflictes vaig tancar la l’aplicació i ho deixarem pel proper Ple, però això deixa veure que seguim sense anar pel bon camí per apropar la política a la gent.

Daniel García Peris, www.danielgarciaperis.cat

 

 

2 total comments on this postSubmit yours
  1. M’ha agradat molt el teu article. En alguns aspectes els plens estan molt desfasats. I és una mancança democràtica que no hi hagi un senyal obert de radio o TV que els retransmeti. Això fa que la política sovint només la pugui fer en condicons la gent més informada per altes canals, el que contribueix a una mancança de qualitat en la presa de decisions per part de la ciutadania, quan li deixan decidir, és clar.

  2. Gràcies Fran. Amb les eines de comuniciació que tenim actualment no hi ha excusa perquè en els pobles petits no es faci difusió dels plens municipals.

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress