Tendències

Joan Gispert
Joan Gispert

Em sorprèn llegir a la premsa comarcal que els i les regidores de CiU, PSC-GIR i ERC de Sant Pere de Riudebitlles demanen la dimissió del regidor de Més Poble CUP perquè consideren que ha “tergiversat la informació sobre la retirada de símbols franquistes al poble amb finalitats tendencioses”.

El que realment em sorprèn és això de “tendencioses”. Quina tendència deuen pensar que té la finalitat de retirar una simbologia feixista? Cal atendre bé el que diu l’acta del ple on es va iniciar la tendència: “RETIRAR tos els elements franquistes inventariats al municipi, en especial les plaques dels edificis de l’Instituto Nacional de la Vivienda, i les restes de la creu franquista de la Pl. de la Creu de la Missió”, crec que està molt clara la intenció, la tendència.

Podria pensar que la tendència dels regidors i regidores que veuen amb mals ulls que MP-CUP hagi dut al Síndic de Greuges el cas de la simbologia feixista al poble, després de la negativa d’ells de treure-la, és la de mantenir aquestes icones visibles, però no ho faré, doncs no en tenen res de feixistes, i això és el més preocupant. Si els i les regidores que van demanar la dimissió del regidor Ruana fossin d’organitzacions feixistes tot quadraria, però no ho són i negar-se a retirar la simbologia al•legant motius de propietats privades i obscures tendències …, a quina tendència respon? No ho entenc, però penso que tampoc ho vull entendre.

El pas del temps, diuen, que ho esborra tot, que hi ha coses que ja han d’estar superades …, però hi ha coses que no es superen, i menys quan no s’ha fet res per superar-les ni restablir amb justícia una història que ens han amagat o ens han manipulat. Avui, després de 40 anys de repressió feixista i gairebé 40 anys més de postfranquisme borbònic, un Ajuntament que es diu democràtic (i no en tinc cap dubte que el de Riudebitlles ho és) no pot mantenir aquesta simbologia criminal a les façanes dels seus carrers ni al nomenclàtor noms de suposades beneficències missioneres i han de restablir-los amb noms d’aquells que van lluitar per la defensa del nostre país.

Una darrera raó que crec que avala la retirada i canvi de nom de la plaça, i que no és legislativa, és la que fa referència a la dignitat de tots el familiars de les víctimes del terrorisme feixista d’aquells 40 anys, veure aquests noms i simbologia pel carrer, encara avui, ens fa basarda.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress