Torna la matinal d’intercanvi de llavors d’Argençola reivindicant la sobirania agrícola

Edició anterior del Mercat d'intercanvi de llavors d'Argençola

Edició anterior del Mercat d’intercanvi de llavors d’Argençola

ARGENÇOLA | REDACCIÓ.

L’associació el Trill organitza aquesta trobada per contribuir a conservar i cultivar varietats locals o antigues.

Totes aquelles persones que es fan el seu planter i que conserven i cultiven varietats locals o antigues tenen una cita imprescindible el diumenge 6 de març a Argençola. I és que s’apropa la 5a Matinal d’Intercanvi de Llavors de la Catalunya Interior, un mercat d’intercanvi de llavors que ja ha esdevingut un referent. Com cada any, els organitzadors són l’associació cultural El Trill.

La comercialització de llavors ha perjudicat la preservació de varietats locals o antigues. Els organitzadors subratllen que “la conservació d’aquestes llavors és molt important perquè afavoreixen la diversitat i varietat dels cultius, a més d’estar completament adaptades a les condicions del lloc on creixen”, i afegeixen que “la millor manera de conservar i mantenir aquest patrimoni genètic és procurant que es difongui, es cultivi i es consumeixi”. I per això convoquen cada any aquesta cita.

Caminada, mercat, xerrada i dinar popular

L’epicentre de la cita és el mercat ecològic i espai de trobada per intercanviar-se llavors, que es farà des de les 10h fins les 14h. Però a més hi ha altres activitats com la caminada pels voltants d’Argençola, que començarà a 2/4 de 9 del matí, que acabarà amb un bon esmorzar.

Una altra de les cites serà a 2/4 de 12 del matí, amb la xerrada de Jordi Puigdefàbregas sobre preparats vegetals i sobirania agrícola. A l’acte, es farà una introducció al maneig de la salut dels conreus amb plantes del nostre entorn.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress