Un cop més el govern es rifa el Penedès

didac_gallego_vert

Dídac Gallego

El dia 1 de maig de 2015  ha entrat en vigor el Decret 63/2015, de 28 d’abril, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació (DOG 6862 de 30/04/2015) que, entre d’altres previsions, posa en funcionament els Serveis Territorials de la Catalunya Central, tot i oblidant que hi ha un 8è àmbit funcional de Planificació territorial que s’anomena Penedès.

Fa tot just tres setmanes que la representació de CiU al Parlament de Catalunya presentava una Proposició de Llei per definitivament reconèixer la 8ª Vegueria, la Vegueria del Penedès, fet àmpliament utilitzat , just el dia abans de l’ inici de la campanya municipal.

Això contrasta amb l’actuació del govern del mateix partit que, uns dies abans, ignorant l’existència de la llei que ja fa uns anys va crear l’àmbit Penedès, i que fa poc va esdevenir ja definitivament configurat amb l’auto-exclusió de 8 municipis de l’Anoia, ha seguit esquarterant  el Penedès al crear els Serveis Territorials del Departament d’Empresa  i Ocupació de les comarques Centrals.

Manté l’Anoia en aquesta demarcació, manté l’Alt Penedès i el Garraf als Serveis Territorials de Barcelona, i manté el Baix Penedès a Tarragona.

Aquesta “deferència” sembla doncs que només es té pel Penedès.

Així doncs, de què serveix que es creï l’àmbit Penedès, si precisament la importància del mateix rau en apropar els serveis a la ciutadania?

Perquè, doncs, malgrat la seva existència es segueix ignorant quan es generen noves normes, mantenint els serveis allunyats del territori?

I no cal que algú esmenti que és una manca de recursos. Per que si es tenen per la resta el que cal és redistribuir-los.

Ara ha estat aquest departament, però ja ve de lluny que quan l’administració de Catalunya genera qualsevol Delegació, es segueixi esquarterant el territori,  i el Penedès , com a ens, no existeixi.

No ens serveix ja la promesa de Vegueria. Si realment la volen que la incloguin a la llei de Vegueries.

Però si, com diuen, l’àmbit Penedès és ja una realitat, cal que el tractin exactament com a la resta d’àmbits, i per tant que creïn la Delegació territorial del Penedès, i que tots i cadascun dels Serveis Territorials que hi ha en cadascun dels altres àmbits els racionalitzin  per tal que veritablement el Penedès tingui aquests mateixos serveis i tractament que la resta de territoris de Catalunya. Les persones que hi vivim tenim el mateix dret que la resta.

Seguir dictant normes, oblidant el Penedès, a la vegada que omplir-se la boca de la  seva existència, no deixa d’esser injust i arbitrari.

I dictar normes a consciència que són injustes i arbitràries podria encabir-se en un mot molt estès entre la classe política els darrers anys, que entenem segurament no es cert però s’hi assembla molt: prevaricar.

Dídac Gallego Serrano. Laboralista i membre de Som Penedès.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress