Un grup de vilafranquins inicia una campanya d’insubmissió a l’euro per recepta

VILAFRANCA DEL PENEDÈS.- Negar-se a pagar l’euro per recepta. Això és el que proposen un grup de vilafranquins que han decidit engegar una campanya d’insubmissió a la taxa imposada per la Generalitat de Catalunya. En una trobada amb els mitjans de comunicació celebrada aquesta setmana han anunciat que el proper dimecres 1 d’agost començaran una campanya informativa i de difusió repartint pamflets a les farmàcies, casals de la gent gran, l’Hopistal Comarcal i el CAP de Vilafranca per animar a la ciutadania a declarar-se insubmisa a l’euro per recepta.

Josep Sala, com a portaveu d’aquest grup de ciutadans, va llegir una declaració davant de la premsa on s’afirmava que les persones que necessiten medicació “ni deuen ni poden assumir la mala gestió de l’administració en matèria de sanitat” i entenen que “el pagament addicional” d’un euro per recepta “no és una mesura d’estalvi, sinó una mesura recaptadora que castiga a les persones amb malalties”. Sala també va recordar que a partir de l’1 d’agost entra en vigor a nivell estatal el copagament sanitari, que ells defineixen com a repagament “ja que els ciutadans ja fem la nostra aportació a través dels impostos”, i que aquesta mesura encara escurarà més les butxaques de les persones que pateixen malalties.

“Cal ser molts per aturar les mesures coactives”

En la roda de premsa, el grup promotor he explicat quines son les mesures coactives que es posen en marxa si un cuitada es nega a pagar l’euro per recepta. Segons van explicar, en cas de negar-se a pagar aquesta taxa la farmàcia entrega al client un document del CatSalut que s’ha d’omplir amb les dades de la recepta, el DNI i la targeta sanitària. Un cop omplert aquest document es passa a ser “deutor de la Generalitat” i es pot obrir un procediment anomenat “de liquidació i recaptació de taxes i procediment de constrenyiment” que preveu imposar i executar un recàrrec del 20% de la quantitat demandada.

El grup d’insubmisos entén que cal “una forta pressió socials i que molta gent s’impliqui en aquest acte de desobediència” per tal d’aturar “aquesta mesura coactiva”. Per altra banda s’han posat en contacte amb col·lectius d’advocats i amb els serveis jurídics de CCOO a l’Alt Penedès per mirar de trobar assessorament per recorre aquests requeriments.

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress