Vilafranca organitza la festa de benvinguda als 500 sahrauís acollits a Catalunya

sahara

VILAFRANCA DEL PENEDÈS | REDACCIÓ.

La festa de benvinguda al mig miler d’infants refugiats sahrauís del projecte “Vacances en Pau” serà organitzada el proper diumenge 19 de juliol a la zona esportiva de la capital de l’Alt Penedès.

Les colònies per a nens i nenes sahrauís acollits arreu del país durant els mesos de juliol i agost organitza cada any una festa central de benvinguda en una població diferent. Enguany, l’esdeveniment serà organitzat per ACAPS Wilaia Alt Penedès en col·laboració amb la Delegació del Front Polisari a Catalunya i amb el suport de l’Ajuntament vilafranquí. La festa també comptarà amb la participació d’entitats com el col·lectiu artístic El Gargot, Filigrana, els esplais MIV i CAU així com les Dones Sahrauís de l’Hospitalet, Farasha-Dansa Oriental i l’Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès.

La celebració començarà a les 9 del matí i s’acabarà al vespre. La iniciativa sorgeix de la voluntat, el compromís i la solidaritat dels municipis catalans amb el poble sahrauí. La festa és també una trobada reivindicativa on els infants es reuneixen amb les famílies acollidores i els amics i amigues del poble sahrauí i l’esdeveniment serveix d’altaveu polític i reivindicatiu.

A les 9 del matí hi haurà una benvinguda a totes les famílies acollidores amb un photocall, una performance d’agermanament i una flashmob dinamitzada pel Consell d’Esports. Seguidament, els col·lectius artístics i les entitats faran tallers i jocs tradicionals, així com un mural del mapa del Sàhara. Abans del dinar hi haurà un espectacle de pallassos i de circ, i la lectura del manifest per part de la síndica de greuges de Vilafranca, Glòria Valeri.

El dinar es farà a la zona de pícnic durant el qual hi haurà servei de bar. Després, sobre les 16 hores, es reprendran els tallers i es farà una performance artística final com a cloenda. Igualment, durant tota la jornada, s’endegaran tallers de sensibilització de la situació actual del poble sahrauí i de les perspectives de futur. paral·lelament, també s’instal·larà una unitat mòbil del Banc de Sang i un espai de venda de llibres i marxandatge.

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress