Vota’t

César
César Aragón

Després d’aquests dies de campanya, on hem pogut explicar a tanta gent el nostre projecte, i de rebre innumerables mostres de suport i afecte, toca fer balanç del procés que ens ha portat fins aquí. A Som VNG vam decidir que seriem diferents, que el canvi no es podia portar amb les formes de sempre, que el protagonisme seria sempre de la gent, que no seríem un partit polític, que obeiríem la majoria i no a una cúpula, i que no deixaríem de banda el carrer. Així va néixer i així creix Som VNG, així ha de continuar en un moment tan decisiu com és portar els carrers i les places al Ple de l’Ajuntament. A Som VNG anem amb 25 candidats/es, amb voluntariat de tot tipus, amb el suport de Podem, Esquerra Unida i Alternativa, Procés Constituent i plataformes ciutadanes diverses, amb més de 1500 avals directes recollits en 15 dies (en forma de signatures i DNI) i al costat dels veïns i veïnes de Vilanova i al Geltrú que creuen que ara és el moment de canviar i capgirar les actuals polítiques econòmiques i socials, amb un projecte viable, necessari i de sentit comú.

Aquest diumenge, a Som VNG pujarem un nou esglaó en aquest viatge que no és més que la conseqüència i la reacció contra la mala política, contra les retallades, la precarietat, l’atur i els desnonaments, contra tot allò que ens ha portat fins a una situació d’emergència social que exigeix ara un veritable rescat de la ciutadania per part de la mateixa ciutadania, perquè ja ningú més no ens representa. No és tan estrany, pensem-ho bé, que si ajuntem la indignació acumulada, la il·lusió trencada, la participació ciutadana, les idees de sentit comú i els valors adequats per la convivència, al final de tot pugui aparèixer Som VNG, la única candidatura ciutadana de Vilanova i la Geltrú que es presenta a les properes eleccions, que prioritza en el seu programa d’actuació la regeneració democràtica i els drets bàsics de la ciutadania, com són el dret a l’habitatge, a uns serveis públics de qualitat, a la subsistència, a la mobilitat o a l’accessibilitat, en contra de la pobresa energètica, mitjançant l’auditoria pública del deute, l’optimització de recursos i el dret a decidir-ho tot entre tots i totes. Som VNG segueix unes línies d’actuació sotmeses a un protocol ètic que reclama per a la ciutat, entre altres, la democràcia directa i real, la defensa del drets humans o la lluita contra la desigualtat social, i que exigeix als seus representants la transparència i el control dels seus actes, que assumeixin la política com a servei públic pel benestar comú, amb limitació de mandat i sou, i a seguir el “manar obeint” les decisions presses per la ciutadania, amb un peu al Ple i un altre al carrer.

Tot i els obstacles que sabíem que comportaria impulsar una candidatura ciutadana a Vilanova i la Geltrú (ens arrenquen cartells i en fan de falsos, apareixen llistes fantasma buscant “guanyar” la feina d’altres, es descobreixen incendiaris d’assemblees, difamadors, mentiders, ignorants, etc.), sabem que els vilanovins i vilanovines estan per sobre de personalismes, de perversos motius i d’afanys de protagonisme d’unes persones que tots acabem coneixent a la ciutat. No es tracta que a alguns no els agradi el color del nostre logotip o que tinguin problemes d’autoestima, és quelcom més evident, n’hi ha que tenen por a que qualsevol veí o veïna tingui veu i poder sobre qüestions que li afectin. A Som VNG som conscients que alguns ens tenen por perquè som massa evidents i estem a l’abast de la gent, a peu de carrer o clicant “Som VNG” a Facebook; perquè això els pot comprometre a actuar igual, perquè s’acaba el temps on no calen explicacions, s’acaba la manca de transparència en la gestió o les adjudicacions a dit, i no estan disposats a seguir aquesta nova manera de fer. És per això que, de reüll, somriem en veure com a alguns els molesta i els atemoreix que la ciutadania pugui decidir per ella mateixa i que vulgui decidir-ho tot amb tothom; potser això vol dir que ho estem fent bé.

Mentrestant, només podem seguir treballant i, alhora, donar les gràcies, gràcies a la infinitat de veïns i veïnes que passen per les nostres taules, que ens donen el seu suport a les xarxes socials, al carrer o als centres cívics, que han repartit el nostre modest material de campanya, que han omplert de desitjos els nostres cartells, que han denunciat quan ens atacaven; gràcies als veïns i veïnes que ens han cuidat i reforçat, que han estat la nostra força, la única que volem. Teníem molt clar que no ens presentaríem si no obteníem el suport de la gent de la nostra ciutat, i no només hem rebut el permís en forma de signatures, sinó que a més ens hem trobat amb una voluntat de canvi real, amb la força d’una ciutat que està farta de ser governada mentre se la deixa de banda i que va entenent que la política, o la fas tu, o la fan altres sense tu.

És per tot això que, aquest diumenge, no demanem només el vot per representar els nostres veïns i veïnes, sinó que darrere d’aquest vot també volem una voluntat, la voluntat de recuperar la nostra ciutat, de participar en la presa de decisions i exigir que se’ns escolti, de no donar un pas enrere i obligar que es rescati els veïns i veïnes que han estat abandonats a la seva dissort; la voluntat que es governi per a tothom, que siguem transparents, que auditem el deute que ens ofega o que garantim els drets bàsics per tothom. Quan votem Som VNG no estem votant un partit polític que defensarà interessos propis, Som VNG som un grup de veïns i veïnes de la nostra ciutat que ha decidit organitzar-se per portar la veu de tots els habitants al Ple municipal, un grup de veïns i veïnes no professionals de la política, que sap molt bé que el canvi no el portaran els partits de sempre, perquè és impossible que els còmplices del sistema facin esforços per canviar-lo, i no ens podem permetre 4 anys més on la política la facin a costa nostra.

En la recta final d’aquesta primera etapa, només ens queda demanar-vos que us informeu amb rigor, que reflexioneu i recordeu amb maduresa i que decidiu en conseqüència si Som VNG és o no és la millor de les opcions per representar i governar Vilanova i la Geltrú. Mentrestant, nosaltres continuarem treballant per merèixer-nos aquesta confiança, i per tots aquells que vulgueu acompanyar-nos i celebrar el final de la campanya electoral, aquest divendres a partir de les sis de la tarda, ens trobarem al Parc de la Mediterrània per celebrar que aquest any, per fi, hi ha una llista ciutadana real a les eleccions municipals de la nostra ciutat. Gràcies a tots i a totes!

César Aragón Cao. 65 anys. Jubilat del sector ferroviari i veí de Vilanova i la Geltrú. Participant actiu de la vida social i cultural de la ciutat; activista en diversos moviments socials (PAH, UCFRX), voluntari de Podem VNG, candidat i representant de Som VNG.

1 comentari en aquesta notíciaSubmit yours
  1. Huy que la por són els salvadors de la gent, pàtria, ciutadania i tot el que posen per davant. Mitges veritats, són el començament de les grans mentides, aquests llops vestides de violetes anyells, que no respecte cap norma o principi i sempre, sempre es presenta com a víctimes. Hitler i Stalin també guarda als seus ciutadans, que Déu protegeixi Vilanova de tots ells

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress