Xavier Vinader, d’ofici periodista

Joan-Gispert
Joan Gispert

Si creiem en el periodisme com aquell ofici que elabora una informació i la transmet a la ciutadania, avui hem d’estar de dol. Amb la mort de Xavier Vinader  s’ha perdut un periodista que feia la seva feina amb responsabilitat i compromís, apartant-se del sensacionalisme que avui practiquen alguns professionals dels mitjans de comunicació.

Malgrat que Xarxa Penedès és un mitjà periodístic d’àmbit comarcal i en Vinader era del Vallès i no pas de les nostres comarques, hem de recordar-lo ja que també pretenem, com ell, que la nostra comunicació sigui una eina d’informació social i crítica amb el sistema.

Poca cosa puc dir d’en Xavier Vinader. Destacaria, pel marc històric de la ‘transición’ en què es produïa, que l’any 1981 va ser condemnat a 7 anys de presó pel tribunal d’excepció l’’Audiencia Nacional’, pel delicte d’informar,  i es va veure obligat a exiliar-se a París. Torna el 1984 i és empresonat durant 3 mesos a Carabanchel. Va ser la pedra a la sabata dels governs del GAL, la nosa del terrorisme d’estat amb la seva ‘guerra bruta’ contra les i els militants independentistes bascos. Amenaçat també ell per aquest pistolerisme parapolicial no deixa de treballar amb el periodisme que sempre havia treballat, el d’investigació.

Per acabar, recordar que Vinader va ser un dels i les periodistes que ens van fer arribar les informacions plenes d’esperança de la ‘Revolució dels Clavells’ a Portugal, vagi per a ell aquella ‘Grândola, vila morena’.

> Més informació sobre Xavier Vinader:

Contra la Guerra bruta. Documental emès a TV3 el dia 17 de febrer de 2015

L’Estat mai ha vist l’extrema dreta com un perill, sinó com una col·laboradora. Article a la Directa del 9 d’abril de 2015

Joan Gispert. Vila de Gràcia (1957)

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress